Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Nighttrain1127

Pages: [1] 2
1
You guys are very helpful. It is nice to have a different Forum to ask questions and get straight answers . 

2
OK just for general Knowledge Fender Now recommends Biasing the 300PRO the same as the Super Bassman 300 at 80mV.  Thanks for the information that led me to search out the answer Guys.

3
Bass Amps & Effects / Re: Ampeg BA210V2 - any experience?
« on: May 02, 2017, 12:46:27 PM »
A friend has one and uses it at small to med gigs. Won't fill a big room with earth moving bass but it can and will carry a Med size room fairly well the biggest Issue is it sits kind of low so you may not be able to hear it all that well

4
Bass Amps & Effects / Re: Tube retainers
« on: May 02, 2017, 12:43:34 PM »
Thank you guys

5
 What would you say the bias voltage should be set at .  I don't really want to cook the tubes that I just got. Any suggestions?  It does seem to be running pretty hot right now.

6
  So I guess it is just a matter of putting the probes into the opposite socket to get the right answer.

7
The Manual and the back panel say to set the bias at 100mV and the Balance at 0mV. So Go to set the Bias and it comes up -100mV. Is it the same either way? Or Is there a Problem? Also it does not say But I am guessing the center connection that is used for both settings is common?

Any Help would be appreciated

8
Bass Amps & Effects / Tube retainers
« on: May 01, 2017, 08:55:29 AM »
I have a Fender Bassman 300 PRO it currently has 6550's in it . I am changing them out for KT-88's soon. My Question is will the spring retainers that are currently in the amp work with the KT-88'S or do I need to order some Bear Trap type retainers?

Thanks in advance

9
So it is tech time then?

10
Thanks for the Info PBG

11
So I Need to replace all the power Tubes then Is what you are saying.

12
Just a correction to my first post if I keep the Master down not the Gain then it is quiet. But when I turn the master above 2/3 it gets noisy. Not killer noisy . I did some troubleshooting with Traynor removed all the tubes put in one set at a time and no matter what Pair I put in for the 4th pair it gets noisy again so I bought a matched Quad and once the fourth pair of tubes was put in it got noisy again. So I am now wondering if the first tube pair or the second pair is creating some noise but not enough to hear it until the 3rd and 4th pair are in?  I have rebiased and right after I set the Bias it gets quieter then after it really warms up 30 to 45 min the noise is back.    Any new Ideas

13
The Bias lights were all off. However after the suggestion of Bias I set them all a hair cold and then re Biased until the lights just went completely out . No Hum So I guess it is not a perfect system will have to see if it starts doing it again if resetting the bias works. Thanks for the suggestions. And if it does it again I will contact Traynor.

14
I have a Used Traynor Yba-300 It had some initial noise Issues when I got it . I changed out the pre tubes and it went away, For a while. After about a month it started making the noise again after it warms up about 20 minutes or so. Got brand new JJ pre tubes and it was quiet again for a few weeks but now it is back after it warms up. Any Ideas and it is only with the gain turned up. If I keep the gain down low it is quiet.

   Thanks in advance

15
Thanks People I think I have my answer. The B25B it is.

Pages: [1] 2